Skip to content

21.12.2014

IMG_0651_chokasiteltu

Lähdemme tiistaina viettämään joulua pohjoiseen, mutta teimme pienen juhlan myös kotiin. Täällä tuoksuu vuoroin kuusi ja vuoroin hyasintti, suklaapiiloja löytyy sieltä täältä. Huoneita koristavat kukkaset ja alati palavat kynttilät. Taatelikakku otettiin juuri uunista.IMG_0659_chokasiteltu

Lahjapaketteihin kääräisimme tänä vuonna kukkasipuleita, saaristolaisleipää, kynttilöitä ja pellavaa. Pikkuinen joulukuusi jätetään jälleen vaille ylimääräisiä koristuksia, sillä se on täydellinen juuri tuollaisenaan. IMG_0676_chokasiteltu

Last night I was in loveJos on aikaa vain yhteen, kuuntele tämä. Upean Color Dolorin vähintäänkin yhtä upea uutuus Last night musiikkivideoineen on pyörinyt raivokkaalla repeatilla kuluneen viikonlopun eikä loppua näy. Jos vakuutuit, liittynet torstaina seuraan Helsingin teatteri Unioniin, jossa yhtye esittää  ensi vuonna ilmestyvän Wonderchild-albuminsa kokonaisuudessaan Timo Wrightin videoinstallaatioiden siivittämänä. Siinäpä joulukonserttia kerrakseen.

Terveissi Turust

_MG_6584 _MG_6598Turun asuntoni on nelisentoista neliömetrin kokoinen pieni kolo Raunistulan kaupunginosassa, kauniin rustiikkisessa puutalossa. Paikka jossa nukkua, paikka johon istahtaa katsomaan vielä yksi jakso The Wireä. Siinäpä se.

Sohvapöytää tositarkoituksella

Älytöntä kyllä, kodistamme puuttuu jotakin. Olohuoneessa sohvapöydän virkaa ovat tähän saakka toimittaneet erinäiset penkit ja pikkuruiset sivupöydät, mutta haikailemme yhä ihan oikean sohvapöydän perään. Sellaisen, jolle voi laskea läppärin, kahvikupin tai pastis-lasillisen niin, että tilaa jäisi vielä kukkamaljakollekin. Etsinnät on käynnistetty jo hyvän aikaa sitten, hitaanpuoleisesti mutta sitäkin varmemmin. Ylemmän kuvan Gubin Pedrera toimii erinomaisena suunnannäyttäjänä sille, mitä haemme – siro, moderni ja ilmava. Ensi kerran sen nähtyäni en ole saanut sitä mielestäni.pedrera1

airy1 Nimensä mukaisesti ilmava on myös Muuton uudehko tulokas Airy, joka näillä näkymin tuntuisi kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta. Laskutilaa on kylliksi ja keskikoon malli olisi aivan passeli tarkoitukseemme. Nähtäväksi jää, minkälaiseen ratkaisuun päädymme. Merkit ovat kuitenkin ilmassa, että tanskalaisiin olisi luottaminen. En ole yllättynyt.

Kuvat: Gubi ja Muuto

[ ] Ennen [x] Jälkeen

Olihan se jo aikakin! Kylpyhuoneemme koki muodonmuutoksen jo kesällä, mutta vasta nyt (erään neitokaisen maltillisen muistuttelun ansiosta) sain viimeinkin aikaiseksi napsaista huoneesta muutaman kuvan. Kuten aiemminkin olen saattanut todeta, minikylpyhuoneemme pitää sisällään vain suihkun ja pesualtaan. Erillinen vessa on huussinkaltainen koppi eteisen vastakkaisella sivulla. Sinnekin tehtiin pikkuremontti – joskin nämä kuvat ovat nyt vain kylpyhuoneen puolelta.

IMG_0559 copyVarsin yksinkertainen toteutus, kuten kuvista näkyy. Tavoitteena oli luoda pikkuruisesta tilasta mahdollisimman valoisa ja selkeä: koodisanana valkoinen. Olemme olleet huoneeseen tavattoman tyytyväisiä, se palvelee tarkoitustaan täydellisesti ja oudosti tuntuu, että tuon valoisuuden myötä kokokin olisi kasvanut.IMG_0567 copy IMG_0587 copy Käsienpesuallas ja hylly ovat Duravitin, peilikaappi ja naulakko kirpputorilöytöjä, seinälaatta Pukkilan, lattian suuri heksagonilaatta Laattapisteeltä (Iqu Alchimia) sekä suihku ja allashana Gustavsbergin.IMG_0592 copyMielestäni kuitenkin kaikkein upein asia uudessa kylpyhuoneessamme on esitettynä alla – aamuiset viluvarpaat kiittävät!IMG_0575 copy

Aesop: The guild of artisans

Kyllä on joulupukilla helppoa, kiitos Aesopin upeiden vastikään uudistuneiden lahjapakkausten. Pakkausten teemat perustuvat eri materiaaleihin, joita Aesopin kivijalkamyymälöissäkin on edustettuna. Ja kyllä on niin kaunista että. Etenkin kun tietää, että sisältö se vasta timanttia onkin. Lähimmät ostopaikat taitavat olla Tallinnan Sfäär ja aika vastikään Tukholmassa avannut Aesopin oma myymälä Biblioteksgatanilla – tässäpä oiva muistutus, että viime kerrasta länsinaapurissa alkaa olla melkein vuosi aikaa. Verkkokauppa toimittaa Suomeen myös, eli klikkailemaan vaan, pukin pikku apurit.

aesop-the-guild-of-artisans-video-1AESOP GIFT KITS 2014-2015 PRECIOUS AS PORCELAIN (CERAMIC) C-tile

Ja terveisiä vaan yhdelle tontulle kotiin, ihan vaan jos mietityttää: minä valitsisin A Certain Radiancen.

Kuvat: Aesop

Eilen torin laitaan kasvoi mandoliinipuu

IMG_0428kasiteltuEn lähde kommentoimaan tämänpäiväistä säätä millään tapaa, vaan keskityn ennemmin sisätiloihin. Odotan loppuvuodelta aina kahta kausiasiaa: satsumoita ja tulppaaneita. Ensiksi mainittuja olen syönyt jo pussikaupalla ja ensimmäiset tulppaanit kiikutin kotiin eilen. Minulla on monia kukkaihastuksia mutta tulppaaneiden kanssa on kyse rakkaudesta, aina vain. Pöydällä luo tunnelmaa myös Tom Dixonin London-kynttilä upean tuoksunsa kera. IMG_0433kasiteltuYstävältä joutavaksi jäänyt Askon vanha sohvapöytä muutti meille ja siltä kummemmin kysymättä keksimme sille uuden käyttötarkoituksen keittiön ”daybedinä”. Hankimme päälle lasten futonpatjan, joka uskomatonta kyllä oli lähes millilleen samankokoinen kuin penkkikin. Penkin jalkoja olisi tarkoitus lyhentää noin viidentoista senttimetrin verran, muttemme ole vielä rohjenneet ryhtyä hommiin. Annetaan vanhuksen totutella ensin uuteen duuniinsa.

Iltaa tahdittaa Miljoonasateen Marraskuu. Just hyvä.