Skip to content

[ ] Ennen [x] Jälkeen

Olihan se jo aikakin! Kylpyhuoneemme koki muodonmuutoksen jo kesällä, mutta vasta nyt (erään neitokaisen maltillisen muistuttelun ansiosta) sain viimeinkin aikaiseksi napsaista huoneesta muutaman kuvan. Kuten aiemminkin olen saattanut todeta, minikylpyhuoneemme pitää sisällään vain suihkun ja pesualtaan. Erillinen vessa on huussinkaltainen koppi eteisen vastakkaisella sivulla. Sinnekin tehtiin pikkuremontti – joskin nämä kuvat ovat nyt vain kylpyhuoneen puolelta.

IMG_0559 copyVarsin yksinkertainen toteutus, kuten kuvista näkyy. Tavoitteena oli luoda pikkuruisesta tilasta mahdollisimman valoisa ja selkeä: koodisanana valkoinen. Olemme olleet huoneeseen tavattoman tyytyväisiä, se palvelee tarkoitustaan täydellisesti ja oudosti tuntuu, että tuon valoisuuden myötä kokokin olisi kasvanut.IMG_0567 copy IMG_0587 copy Käsienpesuallas ja hylly ovat Duravitin, peilikaappi ja naulakko kirpputorilöytöjä, seinälaatta Pukkilan, lattian suuri heksagonilaatta Laattapisteeltä (Iqu Alchimia) sekä suihku ja allashana Gustavsbergin.IMG_0592 copyMielestäni kuitenkin kaikkein upein asia uudessa kylpyhuoneessamme on esitettynä alla – aamuiset viluvarpaat kiittävät!IMG_0575 copy

Aesop: The guild of artisans

Kyllä on joulupukilla helppoa, kiitos Aesopin upeiden vastikään uudistuneiden lahjapakkausten. Pakkausten teemat perustuvat eri materiaaleihin, joita Aesopin kivijalkamyymälöissäkin on edustettuna. Ja kyllä on niin kaunista että. Etenkin kun tietää, että sisältö se vasta timanttia onkin. Lähimmät ostopaikat taitavat olla Tallinnan Sfäär ja aika vastikään Tukholmassa avannut Aesopin oma myymälä Biblioteksgatanilla – tässäpä oiva muistutus, että viime kerrasta länsinaapurissa alkaa olla melkein vuosi aikaa. Verkkokauppa toimittaa Suomeen myös, eli klikkailemaan vaan, pukin pikku apurit.

aesop-the-guild-of-artisans-video-1AESOP GIFT KITS 2014-2015 PRECIOUS AS PORCELAIN (CERAMIC) C-tile

Ja terveisiä vaan yhdelle tontulle kotiin, ihan vaan jos mietityttää: minä valitsisin A Certain Radiancen.

Kuvat: Aesop

Eilen torin laitaan kasvoi mandoliinipuu

IMG_0428kasiteltuEn lähde kommentoimaan tämänpäiväistä säätä millään tapaa, vaan keskityn ennemmin sisätiloihin. Odotan loppuvuodelta aina kahta kausiasiaa: satsumoita ja tulppaaneita. Ensiksi mainittuja olen syönyt jo pussikaupalla ja ensimmäiset tulppaanit kiikutin kotiin eilen. Minulla on monia kukkaihastuksia mutta tulppaaneiden kanssa on kyse rakkaudesta, aina vain. Pöydällä luo tunnelmaa myös Tom Dixonin London-kynttilä upean tuoksunsa kera. IMG_0433kasiteltuYstävältä joutavaksi jäänyt Askon vanha sohvapöytä muutti meille ja siltä kummemmin kysymättä keksimme sille uuden käyttötarkoituksen keittiön ”daybedinä”. Hankimme päälle lasten futonpatjan, joka uskomatonta kyllä oli lähes millilleen samankokoinen kuin penkkikin. Penkin jalkoja olisi tarkoitus lyhentää noin viidentoista senttimetrin verran, muttemme ole vielä rohjenneet ryhtyä hommiin. Annetaan vanhuksen totutella ensin uuteen duuniinsa.

Iltaa tahdittaa Miljoonasateen Marraskuu. Just hyvä.

Lundia-lempeä

Kuten lukuisat muutkin loppuvuosisadan lapset, minäkin vartuin kellertyneen Lundian keskellä. Huoneeni yksi seinä oli silkkaa modulaarista Lundia Classicia laatikostoineen ja työpöytäulokkeineen – minua ennen samaiset hyllyt olivat palvelleet isosiskoni käytössä. Sittemmin en ole Lundiaa omistanut, mutta viime vuosina aavistuksen unohtunut rakkauteni tähän Suomen omaan Stringiin on herännyt uuteen kukoistukseen. Kiittäminen tästä on Lundian etevää (ja ketkua) jengiä, jotka osaavat mielikuvittaa nämä tuttuakin tutummat mäntypuiset kalusteet nykypäivän tarpeisiin ja visuaalisiin mieltymyksiin.lundia3Lundia1On Lundia toki muutakin kuin Classic-järjestelmä, mutta silti se on vanha ja jo kertaalleen koettu suola joka nyt janottaa. Ideasta toteutukseen saatetaan siirtyä hyvinkin pian, sillä kodin viihdekeskus eli musiikkisoittimet levyineen kaipaavat käytännöllisempää kalustetta nykyisen ratkaisun sijaan. Lisäksi totesimme, että kolme 50-lukulaista kaappia yhdessä 17 neliön huoneessa tuntuu liioittelulta. Uuteen emme tälläkään kertaa aio sijoittaa, vaan kyttäämme huutonettejä ja kirpputoreja josko oikean mittaiset tikkaat ja hyllylevyt löytäisivät tiensä uuteen, rakastavaan kotiin. lundia2Kuvat: Lundia

29.10.2014

Ihanko todella kaksi kuukautta sitten julistin, että arjen alettua minulla on aikaa? Eipä tiennyt menneisyyden minä mitä tuleman piti; uusi asunto ja kaupunki, uudet kulkureitit, lähikauppa ja maisemat, uusi koulu ja lukuisat uudet ihmiset, uusi työpaikka ja -yhteisö, uusi budjetti, uusi elämänrytmi. Yksikin riittäisi laittamaan pakan sekaisin. Ensimmäisen kuukauden ajan olin enemmän tai vähemmän kipeänä, kroppa kai toivoi tahtia hidastettavan.
10724093_288186024725788_767119527_nVuoroin on ollut siis poskella räkä ja vuoroin kyyneleet, kun muutosvastarintainen sydämeni on kivistänyt koti-ikävästä ja kieltäytynyt sopeutumasta uuteen. Nyt on kuitenkin jo huomattavasti parempi. Olen huomannut, ettei koti lakkaa olemasta vaikka olen siellä vain viikonloppuisin, ja että Turkukin on aivan kelpo paikka kun sitä tarkastelee rypyttömällä otsalla. Ja sitä paitsi täällä on Pizzarium ja jokiranta, jonka totesin viimeksi tänään kerrassaan upeaksi pimenevässä syysillassa jokilaivoissa tuikkivine hehkulamppurivistöineen.1743048_705442132878133_430294553_n10725179_316288015227941_519744963_nToissa viikonloppuna Linnanmäellä sen sijaan tuikki upeat ilotulitteet maitomaisen sumuinen taivas taustanaan. Herkistyin niin, että meni roska silmään.

24.8.2014

Olen kuskannut tavarani uuteen kaupunkiin, oppinut että se kaupunki on aivan hyvä, kastunut pyöräillessäni saareen, nukkunut niskani jumiin junamatkalla pohjoiseen, kirjoittanut pitkiä muistilistoja, odottanut että alkaisi uusi arki. Sitten minulla on aikaa kertoa teille enemmän. 
_MG_6418postaus3 postaus2

Muutoksia

Tämä on ollut kaikkien aikojen heinäkuu. Kuun alussa sain tietää tulleeni hyväksytyksi opiskelemaan. Turkuun. Viikko siitä allekirjoitin jo vuokra-sopimuksen ja laitoin tilaukseen 90 cm leveän futonin. Rakkaasta kodistani tulee minulle syyskuun alkaessa viikonloppuasunto, Helsingin ja Turun väliset raiteet saavat uuden vakiomatkustajan ja parisuhteesta tulee etäsuhde.

koto

Opin jo, että uusi asunto sijaitsee tois ja koulu täl puol jokke. Alkuun ajattelin, että viis siitä, molemmat sijaitsevat vain vääräl puol Suomea, mutta tunteeni ovat siitä jo aavistuksen laantuneet. Nytkin vuoroin nauran ja vuoroin itken, mutta pääasiassa olen innostunut.

Tämän blogin osalta tilanne ei muutu muuta kuin ehkä positiivisempaan; jutun juurta voin vastedes ammentaa kaksinkerroin, kahdesta kaupungista ja kahdesta kodista.

Kuva parin viikon takaiselta retkeltä ystäviemme mökille, jonka järvimaisema jaksaa kerta toisensa jälkeen hengästyttää upeudellaan.