Skip to content

29.10.2014

Ihanko todella kaksi kuukautta sitten julistin, että arjen alettua minulla on aikaa? Eipä tiennyt menneisyyden minä mitä tuleman piti; uusi asunto ja kaupunki, uudet kulkureitit, lähikauppa ja maisemat, uusi koulu ja lukuisat uudet ihmiset, uusi työpaikka ja -yhteisö, uusi budjetti, uusi elämänrytmi. Yksikin riittäisi laittamaan pakan sekaisin. Ensimmäisen kuukauden ajan olin enemmän tai vähemmän kipeänä, kroppa kai toivoi tahtia hidastettavan.
10724093_288186024725788_767119527_nVuoroin on ollut siis poskella räkä ja vuoroin kyyneleet, kun muutosvastarintainen sydämeni on kivistänyt koti-ikävästä ja kieltäytynyt sopeutumasta uuteen. Nyt on kuitenkin jo huomattavasti parempi. Olen huomannut, ettei koti lakkaa olemasta vaikka olen siellä vain viikonloppuisin, ja että Turkukin on aivan kelpo paikka kun sitä tarkastelee rypyttömällä otsalla. Ja sitä paitsi täällä on Pizzarium ja jokiranta, jonka totesin viimeksi tänään kerrassaan upeaksi pimenevässä syysillassa jokilaivoissa tuikkivine hehkulamppurivistöineen.1743048_705442132878133_430294553_n10725179_316288015227941_519744963_nToissa viikonloppuna Linnanmäellä sen sijaan tuikki upeat ilotulitteet maitomaisen sumuinen taivas taustanaan. Herkistyin niin, että meni roska silmään.

24.8.2014

Olen kuskannut tavarani uuteen kaupunkiin, oppinut että se kaupunki on aivan hyvä, kastunut pyöräillessäni saareen, nukkunut niskani jumiin junamatkalla pohjoiseen, kirjoittanut pitkiä muistilistoja, odottanut että alkaisi uusi arki. Sitten minulla on aikaa kertoa teille enemmän. 
_MG_6418postaus3 postaus2

Muutoksia

Tämä on ollut kaikkien aikojen heinäkuu. Kuun alussa sain tietää tulleeni hyväksytyksi opiskelemaan. Turkuun. Viikko siitä allekirjoitin jo vuokra-sopimuksen ja laitoin tilaukseen 90 cm leveän futonin. Rakkaasta kodistani tulee minulle syyskuun alkaessa viikonloppuasunto, Helsingin ja Turun väliset raiteet saavat uuden vakiomatkustajan ja parisuhteesta tulee etäsuhde.

koto

Opin jo, että uusi asunto sijaitsee tois ja koulu täl puol jokke. Alkuun ajattelin, että viis siitä, molemmat sijaitsevat vain vääräl puol Suomea, mutta tunteeni ovat siitä jo aavistuksen laantuneet. Nytkin vuoroin nauran ja vuoroin itken, mutta pääasiassa olen innostunut.

Tämän blogin osalta tilanne ei muutu muuta kuin ehkä positiivisempaan; jutun juurta voin vastedes ammentaa kaksinkerroin, kahdesta kaupungista ja kahdesta kodista.

Kuva parin viikon takaiselta retkeltä ystäviemme mökille, jonka järvimaisema jaksaa kerta toisensa jälkeen hengästyttää upeudellaan.

Tuliaisia

_MG_5942Ihana jaderiipus valtavilta Cours Saleyan antiikkimarkkinoilta Nizzasta, Marseillen saippuaa juuri valmistuneeseen kylpyhuoneeseen (tästä lisää myöhemmin!) ja Nuxen kuivaöljy, jota huomasin myytävän edullisempaan hintaan ratikkamatkan päässä kotoa. Välimeren herkistyttävän sileäksi hiomia kiviä poimin mekon taskut täyteen. Samaa tekivät rannoilla ilakoivat viisivuotiaat.

Postikortteja Rivieralta

Vietimme juhannuksen Cannesin ja Nizzan lämpöisessä syleilyssä. Heittäydyin juhannusyönä kellumaan Välimereen, tinkasin antiikkimarkkinoilla laihoin tuloksin (ostin silti), kuvasin filmin täyteen ja latasin matkalaukun pullolleen Marseillen saippuaa. portaikko varpaat satama nice2 palmut mummi nice lokkiLisää kuvastoa matkasta ja muustakin Instagramin puolella.

Kurkkaus

laatta

11.6.2014

_MG_5923_MG_5925 _MG_5924 Vaikka tällä kertaa varsinaisen työn suorittaa joku muu kuin me, ovat remontin merkit silti hyvin vahvasti nähtävissä kodissamme. Kukat jäävät lojumaan maljakoihin, vaatepinot kipuavat kohti kattoa – mitään kodinhoitoon liittyvää ei jaksaisi suorittaa ennen kuin väliaikaisuus on loppu. Pionitkin mätänivät nuppuihinsa. Vaihdoin laiskasti vettä enkä tainnut muutenkaan tarjota huomiotani. Vaan väliäkös tuolla, vesieriste kuivuu jo ja kaakelit odottavat pinottuina eteisen lattialla. Pian!